Studier
» Bibelstudier


Om sidan
Gästbok
Om Bibelskolan

Bibelstudier

Den första och den sista Adam
Adam skapad härlig Adam förlorar sin härlighet»
Studiematerial
Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade Han dem. 1. Mos.1: 27
Bibeln berättar hur Gud är klädd:
Lova Herren min själ, Herre, min Gud, du ör hög och stor; i majestät och härlighet är du klädd, du höljer dig i ljus som i en mantel.

Eftersom människan skapades till Guds avbild, så var också hon klädd i härlighet. Hon hade Härligheten som sin klädnad öch behövde inga "kläder" för att inte vara naken. I skapelsen är alla djur skapade så att de med sin hud, päls, fjäll eller skinn kan leva i de klimatförhållanden där de finns. Våra kläder skyler oss i stället för förlorad härlighet.

Och Herren Gud tog mannen och satte honom i Edens lustgård för att han skulle odla och bevara den. Och Herren Gud av mannen denna befallning: du kan fritt äta av alla träd, men av trädet med kunskap om gott och ont skall du inte äta, ty den dag du äter av det skall du döden dö. 2. Mos. 2:16, 17.

Men ormen var listigare än alla markens djur som Herren Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: Har Gud verkligen sagt: "Ni får inte äta av alla träd i lustgården?" Kvinnan svarade ormen: "Vi får äta av frukten från träden i lustgården, men från trädet som står mitt i lustgården har Gud sagt: ."Ät inte av den,rör den inte, ty då kommer ni att dö". Då sade ormen: "Ni skall visst inte dö! Men Gud vet att den dag ni äter den skall era ögon öppnas så att ni blir som Gud med kunskap om gott och ont." Och kvinnan såg att trädet var gott att äta av och en fröjd för ögat. .
Trädet var lockande eftersom man fic förstånd och hon tog av frukten och
å.. Hon gav också åt mannen och han åt..

Då öppnades ögpnen på dem båda och de märkte att de var nakna och de fäste ihop fikonlöv och gjorde höftskynken åt sig. 1.Mos.3:1-7
Lögnens fader väckte begärelsen hos Eva. Hon föll för den. I 1.Joh-2:15 nämner om köttets begärelse (trädet var gott, ögonens begärelse (en fröjd för ögat), jögmod över detta livets goda (man fick förstånd och blev som Gud.) Men verkligheten bev raka motsatsen till det ormen lovat.
Klicka
för att gömma fälten

Name
*
Time
21-07-2024 16:21
Email
Comment
*
Fyra plus femton (med siffror)?*
    

© mickelsson.net